Donderdag 18 april (update)
Wat mag je verwachten?
3de editie van het FXT Connect, foodtech netwerk-event "Rethinking our food system"
1 topspreker en 6 boeiende food professionals
Praktisch:
Locatie: Thor Central, Genk
-
17u Onthaal & receptie
-
18u Verwelkoming door Inge Moors, Gedeputeerde Landbouw (provincie Limburg) & Paul-Emmanuel Vanreusel (Voorzitter limburgfood.be)
-
18.15 tot 21u Keynote & presentaties
BIODIVERSITY Dan Saladino (Auteur "Eating to Extinction")
SUSTAINABILITY Hoe zet je als bedrijf concreet in op “Net Zero”? – Gijsbert Bos (Hutten, NL)
ALTERNATIVE PROTEINS Natural fermented mycoproteins - Patrick Schepers (Naplasol, BE)
CIRCULARITY Innovative drying techniques - Brock Bobbitt (True Essence Foods, USA)
FOOD PROCESSING 3D-food printing als oplossing voor ouderenzorg - Peter Nieuwkerk (Gastronology, NL)
AI Hoe AI inzetten in product development – Jeff Luyten (Uncanny, BE) & Steve Bonnyns (BoCo Food Concepts, BE)
POLICY De nieuwe foodtech strategie - Katlijn Mertens (Flanders Investment & Trade, BE)
-
21u Walking diner
-
22.30u Einde
Alle info & tickets op www.fxtconnect.com
Dan Saladino (Eating to Extinction)
Op donderdag is Brits auteur Dan Saladino exclusief te gast op FXT Connect te Genk. Dan's keynote valt ook samen met de lancering van de Nederlandstalige vertaling van de bestseller "Eating to Extinction".
Dan Saladino is voedseljournalist en radiomaker. Hij maakt programma's voor BBC Radio en BBC World Service. Zijn werk is erkend door de Guild of Food Writers Awards, de Fortnum & Mason Food and Drink Awards en de James Beard Foundation. In 2019 won hij de Jane Grigson Trust Award voor het programma "The Ark of Taste".