top of page
  • Foto van schrijvernicolasdeswaef

8 exposanten onder 1 dak - Ontdek ze op stand D307

Bijgewerkt op: 9 okt. 2022

Limburg op Maastrichtse horeca-beurs. limburgfood.be is nog niet goed uit de startblokken geschoten of het is meteen al aanwezig met een groepsstand op de 68ste editie van horecabeurs BBB Maastricht die van maandag 10 tot woensdag 12 oktober plaatsvindt in congres- en beurzencentrum MECC Maastricht.


De BBB-beurs heeft als doel het inspireren en motiveren van horecaprofessionals. Dat doet de organisatie door middel van het organiseren van inspirerende masterclasses, proeverijen, kookwedstrijden en innovatieve productpresentaties. De vorige editie in 2021, tijdens Corona, trok 11.000 bezoekers aan.


Samenwerking horeca Nederland en België als belangrijkste USP. Dit jaar nemen 337 exposanten deel aan de beurs en voor het eerst zet de organisatie van het jaarlijks culinair event sterker in op Belgische producenten. Zo brengt de 'Made in Belgium' of Belgiëstraat, twaalf producenten onder de aandacht. Die toenadering van de organisatoren tot de Belgische markt wordt benadrukt via de officiële opening door de Limburgse gouverneurs, Jos Lantmeeters en Emile Roemer, van België en Nederland.


Daarnaast geeft de Provincie Limburg met een ‘limburgfood.be’ groepsstand ook een platform aan acht lokale KMO’s, variërend van foodtech start-ups tot een distilleerderij die dit jaar haar 135ste jubileum viert. "limburgfood.be' is een initiatief van het vorig jaar opgestarte Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen, CIAGO, een adviesteam voor de Limburgse voedingssector. limburgfood.be is een community-netwerk van Limburgse producenten en bedrijven die actief zijn in de voedingsindustrie", aldus Limburgs Gedeputeerde voor landbouw Inge Moors. Dit gaat van primaire sector (landbouw, korte keten) tot secondaire (verwerkende industrie, streekproducten) en tertiaire sectoren (groothandel, logistiek, diensten, foodtech).


Op de 'limburgfood.be' stand vind je een diversiteit aan producten waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Van de traditionele Hasseltse jenever tot gin en alcoholvrije cocktails, van premium bier tot de beste cider, van aroma's tot fruitsap, van QR-applicaties tot plant-based beleg.

Bedrijf

Locatie

Producten op BBB

Brouwerij AtTack (Ambassadeur, 3700)

3700 Tongeren

Exclusief bier recept ontwikkeling op micro maat voor de gastronomie. Mega bieren op micro schaal.

3850 Beringen

​Plant-based broodbeleg, maaltijden en alternatieven

CleurenCiders (POMM., PITT)

3770 Riemst

Hoogwaardige producten op basis van appels: schuimwijnen gemaakt volgens méthode traditionelle (& spirits

Fructus Juice (Fructus)

​3840 Borgloon

​Fruitsappen

Fryns Distillery (Fryns)

3500 Hasselt

​Alcoholische & alcoholvrije dranken

Lam Gin (LAM)

​3800 Sint-Truiden

Handracfted dry gin

Solvengo (WhyWaitt)

3720 Kortessem

QR-oplossingen voor horeca

3620 Lanaken

Smaakaroma’s voor horeca

Naast de limburgfood.be-groepsstand staan nog een aantal andere Limburgse bedrijven zoals o.a. Vanreusel Snacks, Horeca Van Zon, Carmans E&L, Baeten Vinopolis, Brouwerij Ter Dolen, Brouwerij Kompel en Brouwerij Wilderen met een individuele stand.


Je vindt het allemaal in Limburg - méér dan gezellig en gastvrij.

Afspraak dus op stand D307!

Meer informatie: Nicolas Deswaef, gsm +32 475 250 386, nicolas.deswaef@ciago.beJe vindt de exposanten hier op de kaart:


100 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page