Limburg op Maastrichtse horeca-beurs. limburgfood.be is nog niet goed uit de startblokken geschoten of het is meteen al aanwezig met een groepsstand op de 68ste editie van horecabeurs BBB Maastricht die van maandag 10 tot woensdag 12 oktober plaatsvindt in congres- en beurzencentrum MECC Maastricht.
De BBB-beurs heeft als doel het inspireren en motiveren van horecaprofessionals. Dat doet de organisatie door middel van het organiseren van inspirerende masterclasses, proeverijen, kookwedstrijden en innovatieve productpresentaties. De vorige editie in 2021, tijdens Corona, trok 11.000 bezoekers aan.
Samenwerking horeca Nederland en België als belangrijkste USP. Dit jaar nemen 337 exposanten deel aan de beurs en voor het eerst zet de organisatie van het jaarlijks culinair event sterker in op Belgische producenten. Zo brengt de 'Made in Belgium' of Belgiëstraat, twaalf producenten onder de aandacht. Die toenadering van de organisatoren tot de Belgische markt wordt benadrukt via de officiële opening door de Limburgse gouverneurs, Jos Lantmeeters en Emile Roemer, van België en Nederland.
Daarnaast geeft de Provincie Limburg met een ‘limburgfood.be’ groepsstand ook een platform aan acht lokale KMO’s, variërend van foodtech start-ups tot een distilleerderij die dit jaar haar 135ste jubileum viert. "limburgfood.be' is een initiatief van het vorig jaar opgestarte Centrum voor innovatief agrarisch ondernemen, CIAGO, een adviesteam voor de Limburgse voedingssector. limburgfood.be is een community-netwerk van Limburgse producenten en bedrijven die actief zijn in de voedingsindustrie", aldus Limburgs Gedeputeerde voor landbouw Inge Moors. Dit gaat van primaire sector (landbouw, korte keten) tot secondaire (verwerkende industrie, streekproducten) en tertiaire sectoren (groothandel, logistiek, diensten, foodtech).
Op de 'limburgfood.be' stand vind je een diversiteit aan producten waar traditie en innovatie hand in hand gaan. Van de traditionele Hasseltse jenever tot gin en alcoholvrije cocktails, van premium bier tot de beste cider, van aroma's tot fruitsap, van QR-applicaties tot plant-based beleg.
Bedrijf | Locatie | Producten op BBB |
Brouwerij AtTack (Ambassadeur, 3700) | 3700 Tongeren | Exclusief bier recept ontwikkeling op micro maat voor de gastronomie. Mega bieren op micro schaal. |
Carbon Food Deli (Plaenty) | 3850 Beringen | Plant-based broodbeleg, maaltijden en alternatieven |
CleurenCiders (POMM., PITT) | 3770 Riemst | Hoogwaardige producten op basis van appels: schuimwijnen gemaakt volgens méthode traditionelle (& spirits |
Fructus Juice (Fructus) | 3840 Borgloon | Fruitsappen |
Fryns Distillery (Fryns) | 3500 Hasselt | Alcoholische & alcoholvrije dranken |
Lam Gin (LAM) | 3800 Sint-Truiden | Handracfted dry gin |
Solvengo (WhyWaitt) | 3720 Kortessem | QR-oplossingen voor horeca |
3620 Lanaken | Smaakaroma’s voor horeca |
Naast de limburgfood.be-groepsstand staan nog een aantal andere Limburgse bedrijven zoals o.a. Vanreusel Snacks, Horeca Van Zon, Carmans E&L, Baeten Vinopolis, Brouwerij Ter Dolen, Brouwerij Kompel en Brouwerij Wilderen met een individuele stand.
Je vindt het allemaal in Limburg - méér dan gezellig en gastvrij.
Afspraak dus op stand D307!
Meer informatie: Nicolas Deswaef, gsm +32 475 250 386, nicolas.deswaef@ciago.be
Je vindt de exposanten hier op de kaart: