top of page

Gezocht: 4 kmo-bedrijven voor het uittesten van een nieuwe energietool (Flander's FOOD)

Wil je weten hoe jouw bedrijf scoort op vlak van CO2-uitstoot? Of waar het potentieel ligt om de uitstoot en de gelinkte energiekosten te verlagen? Maak dan kennis met onze gebruiksvriendelijke webtool. We zijn specifiek op zoek naar kleine ondernemingen die nog geen evaluatie hebben gedaan van hun ecologische voetafdruk, noch via een interne expert noch via een externe consultant.


Onze economie is in volle transitie naar klimaatneutraliteit. Consumenten hechten steeds meer belang aan dit aspect en Europa zet extra druk op de ketel met de Klimaatwet en de Green Deal om actie te ondernemen.

Op dit moment is Scone, een projectpartner in het SCATE4SME-project, op zoek naar kmo-voedingsbedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verlagen maar helemaal niet goed weten hoe aan dit proces te beginnen. Side note: Tijdens het ontwikkelingsproces van deze tool (SME calculator CO2 footprint) hebben de ontwikkelaars vaak afgestemd met de volgende 4 voedingsbedrijven: de zoutproducent Zoutman, de koffiebranderij Koffie Kan, de industriële bakkerij Patroba en de brouwerij Het Anker. Deze bedrijven hebben waardevolle feedback gegeven om ervoor te zorgen dat de tool gebruiksvriendelijk is en de analyseresultaten voldoen aan de verwachtingen van het publiek.

Scone doet nu opnieuw een oproep aan bedrijven binnen het netwerk van Flanders' FOOD (en Fevia) om de tool te testen onder begeleiding van het ontwikkelingsteam en feedback te geven.

What’s in it for you? De nieuwe proefkonijnen worden uiteraard “beloond” en krijgen in ruil een goed beeld van hun carbon footprint en verwerven ook inzichten in hoe zij in de toekomst hun impact kunnen verlagen. Hierdoor ben je sneller geholpen waar andere voedingsbedrijven simpelweg zullen moeten wachten tot de diensten uiteindelijk commercieel beschikbaar worden.


Meer info op de website Flander's FOOD41 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page